Home

Tuesday, 2 August 2022

Daily GK dose | Today's static GK| GK questions for competitive exams,ssc,banks ,state exams

Hello friends, welcome to our blog where I share important questions of static GK & current affairs as well as academic and competitive exams'(SSC,Bank,LIC, Defence &State level) useful study material .

Let's move to important questions of Static GK

10 most important GK questions :

















Question 1. In which layer of the atmosphere  the ozone layer lies?


Answer: in the stratosphere **



Question 2. Who designed India Gate ?

New Delhi









 




Answer:  Sir Edward Lutyens



Question 3. What was the year of birth of Subhash Chandran Bose?













Answer: January 23, 1897



Question 4. Soda water was invented by-
















Answer: Joseph Priestley



5. Tipu Sultan is called the lion of which place? 
















Answer: Mysore



6. Who is known as father of Public Interest Litigation in India?










Answer: P.N. Bhagwati **



7. Constitutional recognition of municipalities in the Indian Constitution  is provided by?











Answer: 74th Constitutional Amendment*


8. Maikal plateau is in which state of India? 

Maikal plateau -chattisgarh



















Answer: Chattisgarh 



9. Which Indian region was known as Kala Pani before independence?
















Answer: Andaman and Nicobar Islands



10. "Pocket veto "was used by which president?












Answer: jail singh


** Means very important questions 





No comments:

Post a Comment

Who is who in India 2022|who's who in India 2022|who is who in India2022 pdf

Most important questions of current affairs ( Who is who in India 2022) helpful in all competitive exams.like Bank, Insurance,SSC, Defence a...